Østergågade 2
4800 Nykøbing F.
Tlf. 54 73 18 08
tf@nykobingteater.dk

Til næste år bliver øllet..

Torsdag d. 7. november 2024 kl. 19:30

Om hjemmebryg og sammenhold

Der sidder to mænd i en mandehule og smager på øl… Det kunne være indledningen på en vittighed, men i Erling Jepsens Næste år bliver øllet bedre er det skam ramme alvor for de to midaldrende mænd, Orla og Jørgen, spillet af Jesper Asholt og Thomas Mørk.
De to venner har i årevis arbejdet på at raffinere både vin- og ølbrygning i håb om at vinde den lokale konkurrence i hjemmebryg. Den lidenskabelige interesse for hjemmebrygning drukner hverdagens sorger og livets bekymringer om børnene, der tager afstand fra deres fædre, konerne der er utro, og cheferne der er tyranniserende.
I deres iver efter at få øllet til at blive bedre end sidste år, prøvesmager de på livet løs, og snart ligner det mere en afhængighed end en hobby. I et bedugget øjeblik sender de hinanden på en fantasirejse til Sydfrankrig, hvor vinglasset aldrig er tomt, og kvinderne altid er varme. Virkeligheden er dog langt køligere, for det viser sig, at Orla og Jørgens
øl-eventyr har ført til, at de er havnet på en afvænningsklinik.
Erling Jepsen fik sit folkelige gennembrud med den delvist selvbiografiske roman Kunsten at græde i kor, som blev filmatiseret i 2007 med netop Jesper Asholt i hovedrollen.
Jesper Asholt fejrer med Næste år bliver øllet bedre sit 40-års skuespillerjubilæum.

www.folketeatret.dk

Medvirkende: Thomas Mørk og Jesper Asholt
Instruktion: Joy-Maria Frederiksen
Manuskript: Erling Jepsen

Priser

Løssalg kr. 345,-
Abonnement kr. 275,-
 Under 25 år kr. 120,-

 

Gå tilbage