Østergågade 2
4800 Nykøbing F.
Tlf. 54 73 18 08
tf@nykobingteater.dk

Sommerhuset på Mols

Mandag d. 6. november 2023 kl. 19:30

Kulturforsyningen, Voldgade 1, 4800 Nykøbing F.

- Et skuespil om søstrene Ellen Dahl og Karen Blixen

To søstre. Som børn mister de deres far til selvmord. Den ene er med til at grundlægge dét, vi i dag kender som Molslaboratoriet ved Naturhistorisk Museum, den anden bliver en verdensberømt forfatter. De får ingen børn. Begge bliver enker, før de fylder 50.

​De mødes et døgn i den enes sommerhus i Mols Bjerge uden andre end hinanden og den fortid, der har præget dem. Mød Elle og Tanne, to søstre, der prægede deres samtid, fremtid og ikke mindst hinanden.

​SOMMERHUSET PÅ MOLS er baseret på forholdet mellem den ukendte forfatter Ellen Dahl og hendes verdensberømte storesøster Karen Blixen, og deres tilknytning til Ellens sommerhus Lille Strandkær, der ligger i Mols Bjerge.

Både Ellen Dahl og Karen Blixen var meget fascinerede af den unikke flora og fauna i Mols Bjerge, som gav dem stor inspiration i deres forfatterskaber. Det er blandt andet på grund af Ellens Dahls kærlighed til den vilde natur, at den findes på Mols i dag. Ellen Dahl og hendes mand Knud Dahl ønskede at bevare hedelandskabet for eftertiden og skænkede derfor gården Nedre Strandkær - som i dag udgør Molslaboratoriet - og det omkringliggende land til Naturhistorisk Museum i Aarhus.

www.syddjursegnsteater.dk

Medvirkende: Anni Bjørn, Nynne Karen Nørlund Steenild (ide & koncept)

Instruktion: Eva Maria Zacho

Dramatiker: Simone Isabel Nørgaard

Komponist: Peter Nørlund Steenild

Vokal: Gunilla Lykke Jessen

Lysdesign: Morten Ladefoged

Kostumer: Sisse Baklund

 

Priser

Løssalg kr. 235,-
Abonnement kr. 195,-
 Under 25 år kr. 100,-

Spilles på Kulturforsyningen

Gå tilbage