Østergågade 2
4800 Nykøbing F.
Tlf. 54 73 18 08
tf@nykobingteater.dk

Damen med de blå tænder

Onsdag d. 25. oktober 2023 kl. 19:30

60–års fødselsdagen.

Nu genopstår kultfiguren Damen med de blå tænder. Figuren blev skabt af Mette Horn og Lotte Svendsen til TV-satiren ”Emmas dilemma”.

Damen med de blå tænder fylder 60 år, og det skal fejres med en udsøgt vinmenu i den gamle herskabslejlighed i Kongens København. På gæstelisten står rækken af venner og bekendte; livsvidner til damen med de blå tænders intense og kompromisløse færd som frontkæmper og sandhedssigerske i årtier. Men intet forløber som planlagt under den stort anlagte middag, hvor afbuddene tikker ind, og kun selvransagelsen banker på døren.

Ved sin side har damen sin tjenende åndsfælle, der – ud over at agere mundskænk og middagspianist – netop har oprettet en profil på Elitedaters. Sammen kæmper de sig gennem middagen i forsøget på at forstå, hvad der gik galt. Og hvorfor det, vi plejer (the same procedure), ikke længere virker. For kan man genopstå i en alder af 60 år, og hvem vil egentlig se én uden tøj på?

Aftenen bliver, til stor irritation for ejendommens lydfølsomme persongalleri, højlydt, humørfyldt og våd. I en tsunami af rødvin reflekterer damen og hendes prygelknabe over livets store spørgsmål; blandt andet hvorfor det skal være så svært at få presset en brugt kartonvin ind i en flaskecontainer.

Fra børn og fulde folk skal man som bekendt høre sandheden, og intet er for stort eller for småt til at komme på bordet, når damen med de blå tænder inviterer til rund fødselsdag.

www.folketeatret.dk

Medvirkende: Mette Horn, Torben Steno, Christiane Bjørg Nielsen, Sophie Marie Jeppesen.

Manuskript: Lotte Svendsen

Instruktion: Christoffer Berdal

Scenografi: Mariann Nilsson

Priser

Løssalg kr. 325,-
Abonnement kr. 255,-
 Under 25 år kr. 100,-

 

Gå tilbage