Østergågade 2
4800 Nykøbing F.
Tlf. 54 73 18 08
tf@nykobingteater.dk

Valkyriens kamp

Fredag d. 10. september 2021 kl. 19:30

- ny dansk musikforestilling om Thit Jensen

Med VALKYRIENS KAMP inviterer Det Flydende Teater dig med ind i Thit Jensens stridbare verden. Her smelter et tumultarisk privatliv og en visionær kønspolitisk kamp sammen i et kompromisløst kunstnerisk virke. Fortællingen om Thit Jensen er fortællingen om den moderne kvindes frigørelse; frigørelse i samfundsmæssig, kunstnerisk og seksuel forstand. Som forfatter, dramatiker, debattør og foredragsholder sætter Thit hele sit liv ind på at skabe ligestillede vilkår mellem kønnene.

Nationalt og internationalt bliver hun kvindekampens ”superstjerne” med sine foredrag og tanker omkring ”frivilligt moderskab” og prævention, i en tid hvor man hverken havde sprog eller begreber for dette. Hun bliver den mest læste forfatter i sin samtid, udgiver over 45 bøger, stifter ”Foreningen for Frivilligt Moderskab” og ”Foreningen for Sexuel Oplysning”.

Thit er fra alle sider enten elsket eller hadet for den samfundsomvæltning der, med Thit, endelig har fundet sit karismatiske, kompromisløse og naturlige samlingspunkt. På de ydre linjer lykkes Thit Jensen stort set med alt hvad hun kaster sit ivrige blik på, men privat og følelsesmæssigt kæmper Thit sine helt egne kampe. Den stædige kamp for at bevise sit værd som kvinde og overgå sin nobelprisvindende storebror og litterære geni Johannes V. Jensen.

 

Medvirkende: Ene Øster Høyser, Malin Rømer Brolin-Tani, Søren Bang Jensen,

Marie Louise Von Bülow, Christine Worre Kann

Manuskript: Julie Glargaard

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann

Scenograf: Nikolaj Trap

Komponist: Marie Louise Von Bülow

Koreograf: Jannik Elkær

 

 

Spiller på Nykøbing Katedralskoles festsal, Poul Martin Møllersvej 3, 4800 Nykøbing F.

Priser

Løssalg kr. 195,-  
Abonnement kr. 170,-  
 Under 25 år kr. 90,-  

 

Gå tilbage