Østergågade 2
4800 Nykøbing F.
Tlf. 54 73 18 08
tf@nykobingteater.dk

Emma ude af takt

Mandag d. 9. november 2020 kl. 19:30

-Emma Gad - nu gider vi igen!

Med humoristisk takt og velkendte toner synges og fortælles historien om Emma Gad og vor tids forhold til gyldne leveregler.

Seks skønne kvinder tager nu fat på Emma Gads dannelseshistorie: Folk omkring os har jo glemt, hvordan man opfører sig, ikke sandt! Så der er god grund til at genopfriske regler for den gode opførsel. ”Man skal aldrig stikke servietten i knaphullet”, ”Man må undgå al støj, idet man spiser”, ”Lær Deres børn i tide at være uafhængige af andres hjælp”, ”Lad Dem ikke helt beherske af Deres telefon, men sæt den ud af virksomhed under et måltid sammen med gæster og under en samtale”.

Disse - og mange flere – gode råd gav Emma Gad for lidt over 100 år siden i bestselleren Takt og Tone – hvordan vi omgås. Fru Gad rådgav ikke kun i etikette i selskabslivet, men også om god skik og opførsel i forbindelse med de mere alvorlige sider af livets forhold: Hvad siger man til én, der lige har mistet sin kone? Hvordan forholder man sig til børn og eks’er i forbindelse med skilsmisse? Hvad gør man, hvis man ikke bryder sig om sin søns valg af hustru?

I 60’erne og 70’erne blev det en regel, at der ikke måtte være regler. I dag er der en modbevægelse på vej, for selvom det fungerer for den enkelte at snakke i telefon under hele middagen, synes resten af selskabet ikke nødvendigvis, at det er i orden. Der er hårdt brug for manualer til det sociale liv, og det er bemærkelsesværdigt, hvor mange af Emmas gyldne leveregler, der stadig har både underholdningsværdi og relevans. 

Medvirkende: Birgitte Raaberg, Pia Rosenbaum, Christiane Bjørg Nielsen, Tanya Lund Andersen, Henriette Rosenbeck, Sanne Graulund

Dramatiker: Vivian Nielsen

Instruktion: Madeleine Røn Juul

Scenografi: Søren Glad

Koreograf: Jeanette Binderup-Schultz

Kapelmester: Sanne Graulund

Menu kl. 17.30

I Teatrets selskabslokale på 1. sal

 

Hovedret: Helstegt svinekam med henkogt pære, rødkål, surt, brunede og hvide kartofler samt skysauce.

Dessert: ”3 x Æble” bagt æblekage, æblekage med flødeskum & rasp og æble sorbet.

Der er kaffe/ te efter maden

Pris pr kuvert 220,- kr.

Menuen tilkøbes på Teaterforeningens kontor eller tlf. 54 73 18 08

Priser

Løssalg   kr. 300,-
Abonnement   kr. 220,-
 Under 25 år   kr. 90,-

 

Gå tilbage