Østergågade 2
4800 Nykøbing F.
Tlf. 54 73 18 08
tf@nykobingteater.dk

Antigone 2030

Mandag d. 7. marts 2022 kl. 19:30

- spiller i Retten i Nyk. F.

På anklagebænken i årets vigtigste retssag sidder Antigone, anklaget for at gå imod sin kommende svigerfar Kong Kreons jordiske love. Alle hendes handlinger har været affødt af hendes stærke moralske kodeks. Men hvad er rigtigt, og hvad er forkert, og kan Antigone forvente en retfærdig dom for sin brøde?

Med Sofokles’ 2500 år gamle tragedie som forlæg tager Teatergrad publikum med ind i en nær fremtid, hvor intet er som det plejer.

Demokratier er styrtet i grus, jordens ressourcer er næsten brugt op, og man taler ikke længere om at redde klimaet, for det er allerede for sent. I centrum af denne nye virkelighed forsøger Antigone at navigere imellem samfundets nye normer og sin egen moralske overbevisning. Det er en evigt aktuel konflikt mellem de love, der opretholder samfundsorden og menneskets egne etiske værdier.

Vi lægger ansvaret for Antigones skæbne i jeres hænder. Retssagen føres med kong Kreon som den dømmende myndighed flankeret af publikum som nævninge. Sagens kendsgerninger lægges frit frem for tilhørerne, og Antigones skæbne er først forseglet i det øjeblik, retssagen er ovre og dommen fældet. Intet er givet på forhånd.

 

Medvirkende Lucia Vinde Dirchsen, Rolf Hansen + Ulver Skuli Abildgaard

Instruktør Pelle Nordhøj Kann

Dramatiker Andreas Garfield med afsæt i Sofokles’ tragedie

Scenograf Lea Burrows

Komponist Marie Louise von Bülow

Kreativ producent Christine Worre Kann

Priser

Løssalg kr. 195,-  
Abonnement kr. 170,-  
 Under 25 år kr. 90,-  

 

I SAMARBEJDE MED TEATRET MASKEN

SPILLER i RETTEN I NYKØBING F, Vestensborg Alle 8.

Gå tilbage