Østergågade 2
4800 Nykøbing F.
Tlf. 54 73 18 08
tf@nykobingteater.dk

Annas Verden

Torsdag d. 24. september 2020 kl. 19:30

Kumus v. Fuglsang

Annas Verden

Endelig forår. Lyset vender tilbage. Det lys, som alle i Skagen er afhængige af og som får kunstnere til at valfarte til fiskerlejet. Hjemme hos Anna Ancher betyder lyset, at hun og ægtemanden Michael kan male igen, og at huset snart vil summe af liv.

Anna står foran sit gennembrud på den københavnske kunstscene. Privat og arbejdsmæssigt er hendes og Michaels forhold idyllisk. De er ligeværdige, fascinerede af hinanden og i takt med, at Annas åbenlyse talent for at male har foldet sig ud, er deres forhold kun blevet styrket.

Men det er ikke let at forene den klassiske moder- og hustrurolle med et liv som bohemekunstner. Særligt omverdenen har svært ved at forstå hendes valg, og ikke mindst fravalg, i bestræbelserne på at lykkes som kvindelig kunstner. På den måde peger kvinde- og kunstnerportrættet af Anna Ancher på et af vor tids store køns- og identitetsspørgsmål: Kan man både have børn og karriere, eller må man vælge – og hvad er konsekvenserne?

Beretningen om Anna Ancher er fortællingen om en ny type kvinde, en ny retning i malerkunsten og historien om samlingspunktet for kunstnerkolonien i Skagen – ét af de mest produktive og succesfulde kunstneriske fællesskaber i Danmark.

 

Medvirkende: Julie Riis, Luise Skov, Pelle Nordhøj Kann,

Nanna-Karina Schleimann

Instruktion: Jennifer Vedsted

Dramatiker: Julie Petrine Glargaard

Scenograf: Sir Grand Lear

Komponist: Nanna-Karina Schleimann

Spilles på Kumus v. Fuglsang

Priser

Løssalg   kr. 300,-
Abonnement   kr. 220,-
 Under 25 år   kr. 90,-

 

Gå tilbage